Vanaf vandaag is de inloop-faciliteit voor vaccinatie voor buitenlanders ouder dan 75 jaar in het Bangkok geopend.

BANGKOK:- Alle buitenlanders van 75 jaar en ouder die in Thailand wonen en nog géén Covid19 vaccinatie hebben gekregen, kunnen vanaf vandaag elke dag tussen 9.00 en 16.00 uur het nieuwe treinstation in Bang Sue, wat is ingericht als centraal vaccinatiecentrum binnenlopen.

Degenen die de vaccinatie willen verkrijgen, moeten op de dag van vaccinatie hun paspoort en een bewijs van verblijf, bijv. visum, permanente verblijfskaart of werkvergunning bij zich hebben, zo vertelde de directeur-generaal van de afdeling Voorlichting, Mr. Tanee Sangrat, in de functie als woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De vaccinatieafdelingen zijn voor de bovengenoemde expats elke dag via de ingangen 2, 3 en 4 bereikbaar.

Mr. Tanee zei dat aangezien Bangsue Grand Station ook wordt gebruikt om het grote publiek te vaccineren, preventieve maatregelen tegen Covid-19 strikt moeten worden nageleefd tijdens het reizen naar en in het centraal vaccinatiecentrum.

Er is een daglimiet voor inloopvaccinaties.  

Het vaccin zal echter de hele dag worden toegediend, dus degenen die willen worden ingeënt, kunnen tijdens de openingstijden naar het centrum komen wanneer het hen uitkomt, zei hij.

Mr. Tanee verklaarde dat de inloopregeling alleen bedoeld was voor oudere buitenlanders die geen vaccinaties hebben gekregen.  Degenen die hun eerste injectie hebben gekregen, moeten de tweede dosis opvolgen in het centrum waar ze hun eerste dosis hadden gekregen, zei hij.

Hij verklaarde verder dat het systeem degenen die eerste eerste injecties al hadden gekregen kon detecteren en zou afwijzen.

Hij verduidelijkte ook dat er momenteel géén vaccinschema bestaat voor booster- of derde injecties voor het grote publiek.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!