Buitenlandse expats rennen het vuur uit de sloffen om een vaccin te krijgen, helaas voor velen te laat!

THAILAND:- Buitenlanders die in Thailand wonen, hoorden zaterdag over weer een kans om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Maar tegen de tijd dat de meesten konden inloggen en zich registreren, was de kans vervlogen. Ambassades van verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Oostenrijk, stuurden zaterdagochtend berichten naar hun burgers waarin stond dat de Thaise regering een niet-gespecificeerd aantal doses had toegewezen aan buitenlanders.

De injecties zouden op gisteren worden toegediend op het SCG-hoofdkantoor in Bang Sue in Bangkok, en iedereen die een injectie wilde, moest zaterdag om 12 uur een online formulier invullen. Tegen de tijd dat veel buitenlanders van het aanbod hoorden, was het al zaterdagmiddag.

Een bericht van de Australische ambassade op zaterdagochtend zei dat vaccins vanaf zondag 13 uur beschikbaar zouden zijn voor iedereen die zich voor zaterdag 10 uur had geregistreerd. Het is niet bekend hoeveel mensen het geluk hadden op dat moment online te zijn, zodat ze konden proberen zich aan te melden. Registratie was per e-mail en de ambassade zei dat degenen die succesvol waren ‘gecontacteerd zouden worden’ over de afspraak.

De ambassade van Canada informeerde haar burgers dat ze zich tot zaterdag 12 uur konden aanmelden voor een AstraZeneca-prik en dat er dezelfde dag om 20 uur contact zou worden opgenomen als hun aanvraag succesvol was. ‘De regering van Canada treedt slechts op als boodschapper in dit initiatief en geeft geen garanties of verklaringen met betrekking tot de veiligheid van de werkzaamheid van het vaccin.’

Er waren maar weinig details beschikbaar over het initiatief, dat door de Thaise overheidsinstantie op zo’n korte termijn was georganiseerd, of er nog een sessie was gepland en hoeveel doses beschikbaar waren.

Veel expats in Thailand vinden het moeilijk om zich te registreren voor injecties, zelfs als ze ouder zijn dan 60 of in risicogroepen. De online registratiesystemen voor zowel Thais als buitenlanders zijn over het algemeen ‘niet functioneel’. Sommige expats putten moed toen de Thailand intervac-site online kwam, maar deze ging al snel in slaapstand.

MAAR NIET GETREURD : er is nog een online registratieportaal voor buitenlanders in de maak, aldus Tanee Sangrat, de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Dick van der Lugt
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!