Volgens de Thaise Consumentenraad: zijn de treintarieven alleen voor de rijken betaalbaar

~DAT IS PEPERDUUR~
(Heel erg duur)

BANGKOK:- De Thai Consumer Council (TCC) heeft de regering opgeroepen om de treintarieven in Bangkok te verlagen en deze onder de 10 procent van het dagelijkse minimumloon te houden.  Dat komt overeen met ongeveer 33 baht per volledig afgelegd traject. 

Volgens Saree Aongsomwang, algemeen secretaris van de nieuw gevormde consumentenbeschermingsorganisatie, zijn de uitgaven aan het openbaar vervoer in Bangkok voor veel passagiers peperduur geworden.  Mensen met een laag inkomen kunnen de elektrische treindienst echt niet betalen.  Het is speelgoed geworden voor rijke mensen, geen echt massatransportsysteem.  

“De overheid zou een commissie moeten instellen die verantwoordelijk is voor het vaststellen van eerlijke prijzen voor het hele elektrische railsysteem.  In de toekomst zou het minstens 14 regels moeten hebben, ”benadrukte Saree.  

De TCC heeft de regering gevraagd een vast tarief van 15 baht in te voeren voor de gehele lengte van de groene lijn, waarbij de vergunde tarieven opnieuw worden ontworpen zodat ze voor iedereen eerlijker zijn.  Er wordt verwezen naar andere steden.  

Volgens het Thailand Development Research Institute bedragen de tarieven in Parijs 5 procent van het dagelijkse minimumloon, in Tokio 9 procent en in Chinese steden 3,1 procent. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!