Duizenden Thaise mensen waaronder ook buitenlanders de dupe van een piramidespel

~MET KUCHEN EN KIJKEN KUN JE GELD OPSTRIJKEN~
(Oplichting)

PATTAYA:- Tot nu toe hebben ongeveer 200 mensen, waaronder vele buitenlanders, een aanklacht ingediend tegen de exploitanten van een piramidespel op het politiebureau van Pattaya.  

Ruim 10.000 mensen in Thailand zouden grote bedragen hebben verloren in de online geldverdienende app “SPM Shopping Mall”. 

De werden op Line en Facebook verzocht te gaan “liken en moesten minimaal 500 baht investeren en zouden binnen 10 tot 14 dagen de winst mogen opstrijken.

Ze moesten op items in een online winkelcentrum klikken en zo een positieve beoordeling geven. Op basis van het aantal clicks en het geïnvesteerde geld moesten de deelnemers worden beloond. 

Hoe meer geld er werd geïnvesteerd, hoe meer items er konden worden geklikt Geldoverboekingen kwamen niet aan zoals beloofd, slachtoffers van het piramidespel probeerden contact op te nemen met de admin van hun lijnchatgroep. Maar ze kregen uiteindelijk stuk voor stuk nul op rekest.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Thaiger

2 gedachten aan “Duizenden Thaise mensen waaronder ook buitenlanders de dupe van een piramidespel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!