Onderzoek toont aan dat verkopers op de Thaise markten een hoog risico op infectie lopen.

~OP DE MARKT IS JE GULDEN EEN DAALDER WAARD~
(Dat werd vroeger gezongen in een reclame, in de hoop meer mensen naar de marktte krijgen)

BANGKOK:- Een landelijke analyse van het aantal Covid19 infecties, afkomstig van markten toont aan dat markthandelaren een groter risico lopen in vergelijking met kopers, zo meldde Dr.  Taweesin Visanuyothin, woordvoerder van het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA).  

Het centrum keek naar 1.815 infecties die verband hielden met landelijke markten en ontdekte dat 90,19 procent van de gevallen afkomstig was van verkopers en slechts 9,81 procent van klanten.  

De meeste infecties, of 96,86 procent, werden aangetroffen op de versmarkten en 3,14 procent op de rommelmarkten.  De meeste patiënten (88,27%) waren migrerende werknemers uit Myanmar die op versmarkten werkten, en de besmetting was vooral hoog bij de verkoop van zeevruchten.  

1.815 infecties waren afkomstig van markten uit 36 ​​provincies, waarbij Samut Sakhon bovenaan de lijst stond met 1.496 patiënten gevonden op versmarkten en 46 op rommelmarkten, gevolgd door Bangkok met 71 op versmarkten en zes op rommelmarkten, Nonthaburi met 51 op versmarkten en één op rommelmarkten, Pathum Thani op 26 en één en Samut Prakan op 23 en één.  

De belangrijkste reden voor de besmettingen was het niet naleven van preventieve maatregelen zoals afstand bewaren, een masker dragen, handen wassen, temperatuurregeling en Thai chana check.  Het niet schoonmaken van vaak aangeraakte gebieden zoals deurklinken van toiletten word ook verantwoordelijk gehouden voor de infecties.  De CCSA raadt verkopers aan ter bescherming achter plastic schermen te gaan zitten.  

Dr.  Taweesin voegde eraan toe dat de verkopers de preventieve maatregelen strikt moesten volgen omdat ze lange tijd op de markt waren, in tegenstelling tot de klanten. 

De CCSA meldde gisteren één sterfgeval en 157 nieuwe besmettingen.  De 80ste sterfgeval in Thailand is een 65-jarige vrouw uit Samut Sakhon.  Ze had keelkanker, hyperlipidemie en een chronische nierziekte.  Ze is besmet door een van haar familieleden.  Toen ze op 29 december voor dialyse naar een privéziekenhuis ging, merkten de doktoren dat de vrouw beefde.  Een test leverde een positief resultaat op.  Haar toestand verslechterde nadat ze naar een ziekenhuis in Bangkok was overgebracht.  Ze had moeite met ademhalen en werd beademd.  Ze had een bloeding rond haar tracheostomiebuis en er werd een schimmel in haar bloed gevonden.  Ze stierf op 8 februari.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

2 gedachten aan “Onderzoek toont aan dat verkopers op de Thaise markten een hoog risico op infectie lopen.”

  1. kom zowiezo niet op de markt, niet alleen om infecties te vermijden maar als ze een witte neus zien met zijn Thaise vrouw gaat de prijs met minimaal 10% om hoog, dus ik betaal meer en krijg een boze vrouw op de koop toe.

    1. Vreemd dat de prijs voor jou met 10% omhoog gaat.
      We hebben hier totaal geen last van. Hiervoor de markt mijden? Betreffende corona denk ik dat je in de mrt en Bts meer risico loopt. hier sta je hutje mutje op elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!