Volgens de minister van Volksgezondheid worden er volgende  maand juni één miljoen gratis wietplanten in Thailand uitgedeeld

BANGKOK:- De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul is van plan om 1 miljoen cannabisplanten gratis aan de bevolking uit te delen, wanneer de huishoudelijke teelt en het gebruik van de plant in juni wordt gelegaliseerd.

Vanaf 9 juni mogen de  mensen in Thailand volgens Anutin “zoveel cannabisplanten” kunnen kweken als ze willen in hun eigen huis. De gekweekte cannabis moet van medische kwaliteit zijn en alleen voor medicinale doeleinden worden gebruikt.  Voor het thuis kweken van wiet is geen officiële registratie vereist.

Khun Anutin kondigde het bovenstaande in een Facebook-bericht aan, waarin ook de afzonderlijke voordelen van commerciële teelt werden geschetst.

Het is momenteel legaal in Thailand voor geregistreerde bedrijven om cannabisproducten te verkopen met minder dan 0,2 procent tetrahydrocannabinol of THC, de psychoactieve stof in marihuana die mensen “high” maakt.

Khun Anutin legde uit dat mensen onder de nieuwe regels ook cannabisgerelateerde bedrijven en ondernemingen zouden mogen exploiteren. “Hierdoor kunnen mensen en de overheid meer dan 10 miljard baht [per jaar] aan inkomsten genereren uit marihuana en hennep”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat ondernemers en bedrijven vrij kunnen concurreren op de cannabismarkt in Thailand, aangezien er geen concessies zouden zijn. Kleine verkopers van aan marihuana gerelateerde producten hoeven zich niet te registreren bij de Food and Drug Administration (FDA).

Grote marihuana-gerelateerde bedrijven moeten echter toestemming vragen om te opereren van de FDA, voegde hij eraan toe.

 Lokale voorstanders van cannabis hebben de hoop uitgesproken dat versoepeling van de marihuanawetten het economisch herstel na de Covid-19-crisis zou kunnen stimuleren.  Thailand werd in 2018 het eerste land in Zuidoost-Azië dat medicinale marihuana legaliseerde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!