De privéziekenhuizen in Thailand eisen overheidsregels voor endemische Covid-behandeling

BANGKOK:- De particuliere ziekenhuizen in Thailand willen weten welke behandelingsrechten patiënten zullen hebben in het kader van hun gezondheidszorgregelingen wanneer Covid-19 in juli endemisch wordt verklaard.

“Het plan moet criteria voor diagnose, behandeling en patiëntoverdracht omvatten, evenals dekking en compensatie onder de drie door de overheid beheerde zorgfondsen”, zo vertelde voorzitter van de Private Hospital Association, dr. Chalerm Harnpanich.

De drie gezondheidsregelingen zijn universele gezondheidszorg (goldcard), sociale zekerheid en de regeling voor ambtenaren – die allemaal extra budget hebben gereserveerd voor de behandeling van Covid19 patiënten.

Khun Chalerm zei echter dat dit extra budget waarschijnlijk zal worden ingetrokken wanneer Covid19 endemisch wordt, waardoor de regelingen de behandelingskosten alleen kunnen beheren.  “Privéziekenhuizen zouden daarom graag duidelijke en concrete maatregelen zien in alle aspecten met betrekking tot de behandeling van Covid19 als endemisch, zodat we onze strategieën daarop kunnen afstemmen.”

Chalerm sprak ook zijn bezorgdheid uit over het feit dat als het land wordt opengesteld voor buitenlandse reizigers, er meer buitenlanders naar particuliere ziekenhuizen zullen gaan zoeken.  Dit kan van invloed zijn op hun vermogen om Covid19 patiënten te behandelen wanneer het endemisch wordt, zo zei hij.

Hij voegde eraan toe dat het huidige sterftecijfer van ongeveer 50 doden per dag, of 0,62 procent van ongeveer 8.000 gevallen, nog steeds te hoog is om het Covid19 virus 

endemisch te verklaren.  De regering heeft een doel gesteld van 0,1 procent sterfte voor de overgang naar endemische Covid-19.

Gisteren registreerde Thailand 6.488 gevallen van Covid-19 en 55 doden, terwijl 12.755 patiënten herstelden en ziekenhuizen verlieten.

De Thaise regering zou van plan zijn om het Covid19 virus op 1 juli endemisch te verklaren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!