Ja, het is waar, de Thaise overheid denkt erover om het minimumdagloon naar 492 baht te verhogen

BANGKOK:- De Thaise regering denkt er inderdaad aan om het minimumdagloon tot 492 baht te verhogen, zo liet de minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin gisteren aan het Anti-Fake News Center weten. Hij vertelde dit om de geruchten op te helderen die de ronde doen op sociale media.

“Het ministerie heeft de verhoging besproken met vertegenwoordigers van vakbonden en bedrijven op basis van het tarief dat is ingediend door de subcommissie voor minimumloon in elke provincie”, zei Suchart.

“Het hoogst ingediende tarief is 492 baht per dag, maar dit is voor specifieke provincies en is nog niet definitief.

 “Het ministerie zal het nieuwe minimumloon vaststellen op basis van de kosten van levensonderhoud, de inflatie en de economische status van werkgevers in elk gebied om de impact op verbonden partijen te minimaliseren.  De regering staat erop onpartijdig te zijn en geen partij te kiezen”, voegde hij eraan toe.

De minister zei ook dat hij verwacht dat het nieuwe tarief en de provincies waar het zal worden toegepast in september bekend worden gemaakt.

De laatste verhoging was in december 2019, toen het minimumdagloon voor ongeschoolde arbeid werd verhoogd van 313 naar 336 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!