Volgens de minister van industrie is er voor iedereen zuurstof in Thailand

BANGKOK:- Het aanbod van medische zuurstof in Thailand is voldoende voor de huidige vraag en mensen hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele tekorten, zo liet de minister van Industrie, Khun Suriya Juangroongruangkit gisteren weten.

Hij gaf een verklaring af, nadat bekend werd dat de Thaise bevolking zuurstofflessen zijn gaan hamsteren, dit uit angst voor tekorten nu het aantal dagelijkse Covid19 gevallen in de afgelopen weken enorm is gestegen.

 “Het ministerie van Industriële Werken van het ministerie heeft contact opgenomen met industriële gasfabrikanten onder de Federation of Thai Industries, gasvulfabrieken en fabrikanten van gascontainers over hun huidige capaciteit en ze hebben allemaal bevestigd dat ze tijdens de uitbraak voldoende medische zuurstof kunnen produceren voor de behoeften van mensen,” zo verklaarde khun Suriya geruststellend aan de verzamelde pers.

 “Momenteel hebben we 15 fabrieken die zuurstof produceren met 1.860 ton per dag.  Ze zijn gevestigd in Ayutthaya, Saraburi, Chonburi, Rayong, Songkhla, Lamphun en Chiang Mai,” voegde Suriya eraan toe.  “In augustus opent er een nieuwe fabriek in Rayong, waardoor de totale capaciteit van het land op 2.200 ton per dag komt.

 “Het ministerie meldt dat de totale zuurstofbehoefte van het land gemiddeld 1260 ton per dag bedraagt.  Daarvan verbruikt de industriële sector dagelijks 660 ton, terwijl de medische sector dagelijks 400 tot 600 ton nodig heeft”, aldus Khun Suriya.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!