Thaise regering overweegt restaurants in winkelcentra en warenhuizen te openen voor online bezorging in provincies met maximale controlezone

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, voorgesteld om onder strikte preventieve maatregelen de heropening van restaurants in warenhuizen voor online bezorgdoeleinden te overwegen.

De plv. regeringswoordvoerster Traisulee Traisoranakul vertelde gisteren dat het Ministerie van Volksgezondheid maatregelen had bedacht om restaurants in winkelcentra te heropenen voor bezorging in de donkerrode zoneprovincies, waaronder Chonburi.  Ze zullen worden voorgelegd aan de CCSA om in de komende vergadering besproken te worden.

Het is belangrijk op te merken dat dit momenteel slechts een VOORSTEL is.

De maatregelen omvatten volgens de woordvoerder de toepassing D-M-H-T-T maatregelen (afstand houden, mondkapje dragen, handen wassen, testen en Thai Chana gebruiken) voor alle medewerkers.  Ze moeten via een afgesloten route naar hun werk komen en mogen niet socializen op het werk of als groep deelnemen om maaltijden of andere activiteiten te delen.  Restaurants mogen de etalages op géén enkele manier openen. 

De warenhuizen moeten een afhaalpunt voor eten inrichten en met nadruk op de maatregelen voor sociale afstand naleven, Iedereen moet een mondkapje dragen en niet in een groep samenkomen en chauffeurs mogen niet met elkaar omgaan.  De wachtruimte moet goed geventileerd zijn, niet overvol, en de D-M-H-T-T maatregelen toepassen.

Ook voedselbezorgers moeten soortgelijke maatregelen nemen.  Als werknemers luchtwegklachten hebben gemeld of in contact zijn geweest met een besmette persoon, moeten ze onmiddellijk stoppen met werken.

De datum voor de CCSA-overweging, merkte TPN Media op, is door de woordvoerder niet genoemd, evenmin als de implementatiedatum.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Nieuws 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Het Pattaya Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!