Volgens de minister van Arbeid, krijgen muzikanten en personeel financiële steun van de Thaise sociale zekerheid

BANGKOK:- Voor de muzikanten en personeel arbeiders bestaat het plan om te worden opgenomen in sectie 40 van de Thaise sociale zekerheid om overheidssteun te ontvangen, zo verklaarde minister van Arbeid, Suchart Chomklin gisteren.

De minister van Arbeid onthulde na een ontmoeting met vertegenwoordigers van verenigingen van uitgaansgelegenheden, waaronder zangers, muzikanten en exploitanten van clubs en pubs, dat er financiële vergoedingen zouden zijn voor de bedrijvengroep die getroffen wordt door het bevel van de regering.  

De vergoedingen kunnen worden geïntroduceerd in het socialezekerheidsstelsel op grond van artikel 40. TPN-media merkt op dat normaal gesproken een groot deel van deze sector zich in het zogenaamde “informele” of grijze gebied bevindt en geen deel uitmaakt van de sociale zekerheid, maar dat het ministerie van Arbeid  op zoek naar mogelijkheden om mensen in nood te helpen.

Wat het betalingspercentage betreft, verklaarde Suchart alleen dat het bedrag nog niet definitief is en zou worden overwogen op basis van het totale aantal mensen dat gekwalificeerd was voor aanvragen.  Daarom werd een groep vertegenwoordigers van het ministerie van Arbeid aangesteld om eerst gegevens te verzamelen voordat op 3 december betalingstarieven werden voorgesteld.

De zaak zou verder worden besproken met het Bureau van de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling alvorens mogelijke oplossingen te vragen voor de volgende leningsbegroting.  In eerste instantie zijn er naar schatting ongeveer 100.000 werknemers nationaal gekwalificeerd voor deze toepassing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manager Online 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Manager Online 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!