Volgens de lokale bevolking zal de impact van de olieramp in Rayong meer dan tien jaar in beslag nemen

RAYONG:- De lokale vissers maken zich zorgen dat de olieramp in Rayong verstrekkende gevolgen zal hebben voor het mariene ecosysteem, vooral omdat het gebied nog steeds worstelt met de nasleep van de ramp van 2013.

Khun Weerasak Kongnarong, voorzitter van de Rayong-vissersvereniging, zei week dat de wind en golven het slick in richting Koh Samet doen drijven, en het zal minstens 20 jaar duren voordat de schade is beperkt.  Hij zei dat alleen het gebruik van dispergeermiddelen niet genoeg is, en voegde eraan toe dat de vereniging ook de aangeboden compensatie heeft afgewezen omdat deze erg klein is en niet in verhouding staat voor de verliezen die de komende tien jaar zullen worden geleden.

Khun Siwatt Pongpiachan, directeur van het NIDA Center for Research & Development of Disaster Prevention & Management, zei dat bodemmonsters die twee jaar na de lekkage in 2013 op Koh Samet werden genomen, de aanwezigheid van kankerverwekkende polycyclische aromatische koolwaterstoffen aantoonden.  Afgaande op dit gegeven, zal de lekkage op 25 januari het mariene ecosysteem nog minstens 10 jaar aantasten, zo meent hij.

Khun Phenchom Saetang, directrice van de Restoration Ecosystem Foundation, zei dat afgezien van de schade die in 2013 werd aangericht, de enorme hoeveelheid chemicaliën die werden gebruikt om de olie te verspreiden, ook onoverkomelijke schade aan het leven in zee veroorzaakten.

Ze zei dat inwoners samen moeten komen en bij de regering eisen dat het kabinet een panel opricht dat onderzoek kan doen en een eerlijke compensatie kan bedenken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!