Thaise longspecialist meent dat de Covid19 pandemie zijn einde nadert

BANGKOK:- De Covid19 pandemie zou snel moeten eindigen, aangezien de Omicron-subvarianten BA.1 en BA.2 er een endemische ziekte van zullen maken, zo publiceerde de longspecialist Dr. Manoon Leechawengwongs op social media.

Een endemische ziekte is een ziekte die constant in meer of mindere mate aanwezig is bij mensen van een bepaalde klasse of die op een bepaalde locatie wonen.

“De BA.2-subvariant is nu te vinden in 57 landen en in sommige gebieden is het snel een belangrijke subvariant geworden in plaats van BA.1 of de originele Omicron-variant”, aldus de longspecialist verbonden aan het Vichaiyut-ziekenhuis.

“De Wereldgezondheidsorganisatie zei dat BA.2 50 procent meer overdraagbaar is dan BA.1 maar niet gevaarlijker is als het gaat om ernstige symptomen of sterfgevallen onder geïnfecteerde patiënten.”

Omicron BA.2 wordt ook wel de “stealth-variant” genoemd, dit vanwege moeilijkheden bij het zien van het verschil tussen BA.2 en Delta-varianten met behulp van de RT-PCR-methode.

Khun Manoon voegde eraan toe dat degenen die hun eerste twee injecties en een booster hebben gekregen, voldoende immuniteit hebben om ernstige symptomen en overlijden te voorkomen nadat ze BA.1 of BA.2 hebben opgelopen.

“De BA.2-subvariant zal elke variant van Covid-19 vervangen die eerder in bijna elk land werd gevonden”, zei hij.  “De meeste mensen zullen de infectie sneller oppikken, groepsimmuniteit opbouwen en een einde maken aan de pandemie.  

De Covid19 infectie zou hierin een endemische ziekte moeten worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!