1% minder vast afval in Thailand, maar méér gevaarlijke, besmettelijke afvalstromen

BANGKOK:- Thailand creëerde vorig jaar 1 procent minder vast afval in vergelijking met 2020, terwijl 87 procent van het besmettelijke afval gerelateerd was aan het Covid19 virus.

Khun Atthaphon Charoenchansa, directeur van het Pollution Control Department verklaard dat Thailand in 2021 24,98 miljoen ton afval heeft gecreëerd, wat 1 procent minder is dan het afval dat in 2021 werd gecreëerd. Van het totale afval werd 8,61 miljoen ton gerecycled,  een stijging van 3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Khun Atthaphon schreef de daling van 1 procent in vast afval toe aan Covid-19-lockdowns en gebrek aan toeristen.  Hij zei echter dat thuiswerkmaatregelen hebben geleid tot een toename van plastic voor eenmalig gebruik, zoals polystyreen voedseldozen, plastic dozen, plastic zakken, enz.

Infectieus afval bedroeg ondertussen iets meer dan 90.000 ton, een stijging van 87 procent ten opzichte van 2020. Dit was voornamelijk afval dat werd ingezameld bij ziekenhuizen, klinieken, veldhospitalen, klinieken en quarantainevoorzieningen van de overheid.  Ongeveer 90,85 procent of 81.774,67 ton was besmettelijk afval en werd naar verluidt goed beheerd.

Ondertussen bedroeg het gevaarlijk afval in 2021 669.518 ton, een stijging van 1,6 procent ten opzichte van 2020. Van het vorig jaar ingezameld gevaarlijk afval was 435.187 ton of 65 procent elektrische en elektronische producten, en de rest bestond uit batterijen, chemische containers,  spuitbussen enz.

De toename van gevaarlijk afval is toe te schrijven aan het toegenomen verbruik van elektrische apparaten en apparaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!