Volgens de Kasikornbank zal de baht gaan verzwakken, lees hier waarom!

~SLOT NOCH ZIN~
(Geen touw aan vast te knopen)

BANGKOK:- Volgens schattingen van Kasikornbank (KBank) zal de baht-valuta op de valutamarkten in april tengevolge van terugbetalingen van dividend door buitenlandse investeerders kortstondig stijgen tot meer dan 31 ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De dividendbetalingen van de aan de Bangkok Stock Exchange (SET) genoteerde bedrijven zijn gepland van maart tot mei.  De totale dividendbetalingen aan buitenlandse investeerders voor de hele maand april worden geschat op 33,7 miljard baht.  

De repatriëring van dividenden is een belangrijke factor die de lokale valuta de komende maand verder zal depreciëren, zo verklaarde Khun Kobsidthi Silpachai, hoofd Capital Markets Research bij KBank.  

Het kleinere overschot op de lopende rekening van Thailand was het gevolg van een scherpe daling van het aantal buitenlandse toeristen, waardoor de baht onder druk kwam te staan ​​ten opzichte van de Amerikaanse dollar.  

De sterke daling van het aantal buitenlandse toeristen als gevolg van de uitbraak van Covid-19 zal het overschot op de lopende rekening van het land verder verzwakken.  Als gevolg hiervan heeft de centrale bank haar groeiverwachting voor dit jaar verlaagd van 3,2 naar 3 procent, terwijl haar schatting voor internationale reizigers van 5,5 miljoen naar 3 miljoen is verlaagd. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thaiexaminer.com

Eén gedachte over “Volgens de Kasikornbank zal de baht gaan verzwakken, lees hier waarom!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!