De tracking apps zijn verplicht voor alle buitenlandse toeristen in Thailand

~LUISTEREN ALS EEN VINK~
(Erg gehoorzaam zijn)

BANGKOK:- De toeristische autoriteiten van Thailand (TAT) wil alle toeristen die het Certificate of Entry (COE) hebben ontvangen en naar Thailand reizen eraan herinneren dat ze onlangs de gelanceerde  “ThailandPlus “app moeten downloaden zodra ze in het Koninkrijk aankomen.

Deze zijn zowel op Android als in Google Play store beschikbaar.

Om de app te gebruiken, moet u eerst de gps-functie van de smartphone inschakelen en de voorschriften inzake gegevensbescherming accepteren.  De volgende stap is om een ​​profielfoto te uploaden (niet ouder dan een maand) en het COE-nummer en referentie-ID in te voeren die u ontvangen heeft van de Royal Thai Embassy of het consulaat-generaal.  

Nadat de gegevens zijn geverifieerd, worden deze doorgestuurd naar de QR-codescanner waarmee de app wordt gebruikt.  Bij het invoeren van een locatie wordt reizigers gevraagd in te checken door een QR-code te scannen en bij vertrek wordt hen gevraagd uit te checken.  De hiervoor benodigde QR-codes bevinden zich meestal bij de ingangen van plaatsen zoals winkels, cafés, restaurants, hotels, toeristische attracties etc. 

De “ThailandPlus” app moet gedurende het gehele verblijf in het land ingeschakeld blijven.  Als de reizigers op een locatie zijn geweest waar zich een Covid-19-zaak heeft voorgedaan, ontvangen ze automatisch een melding en aanbevelingen.  

Alle verzamelde gebruikersgegevens worden uitsluitend gebruikt voor de bescherming van de volksgezondheid, het recht op privacy blijft onaangetast.  “ThailandPlus” is een verdere ontwikkeling van de Thaise apps voor het opsporen van mensen – “Thai Chana” en “Mor Chana”.  

Alle drie de applicaties zijn gebaseerd op GPS- en Bluetooth-technologie en worden gebruikt om alle plaatsen waar een persoon heeft verbleven vast te leggen, in combinatie voor het in- en uitchecken op de bezochte locaties. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TAT

Eén gedachte over “De tracking apps zijn verplicht voor alle buitenlandse toeristen in Thailand”

  1. Heb nu ook een app van Corona melder op me handy via bleu tooth in Nederland als er corona in de beurt is en vind dat een goed idee om dat straks in Thailand ook te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!