In Thailand komt er elke 35 minuten een motorrijder bij bij een ongeval om het leven

~HET STAAT GESCHREVEN EN GEDRUKT, JE MOET KRABBEN WAAR HET JEUKT~
(Je moet problemen bij de bron aanpakken)

BANGKOK:- 18 jaar geleden kwam er elk uur een motorrijder bij een ongeval op de Thaise wegen om het leven. Volgens Dr.  Chaimaiphan Santikan is dat nu opgelopen tot één dodelijke slachtoffer per ……schrik niet…35 minuten.

Het aantal motorrijders in Thailand neemt elk jaar met een miljoen toe, wat het risico op verkeersongevallen vergroot, vooral omdat de meerderheid geen rijbewijs heeft.  

Volgens de voormalig adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie in Azië zijn tussen 2011 en 2019 26.126 kinderen en jongeren omgekomen bij motorongevallen.  In elf jaar tijd kan het dodental onder jongeren oplopen tot 40.000 als er niets wordt gedaan.  

Vroeger was verdrinking doodsoorzaak nummer één onder jongeren onder de 15 jaar – tegenwoordig is het aantal gelijk aan het aantal doden als gevolg van motorongevallen.  Bijzonder zorgwekkend zijn het gebrek aan veiligheidsspecificaties voor motorfietsen in Thailand, het ontbreken van een officieel rijbewijs, de slechte opleiding van beginnende motorrijders, de ontoereikende regels over wie op welk type motorfiets mag rijden en het gebrek aan motortracks op de wegen .  

Dr. Chaimaiphan heeft een zespuntenplan naar premier Prayut Chan-o-cha gestuurd om de veiligheid van motorfietsen tot een topprioriteit te maken.  Het vraagt ​​om veranderingen in wet- en regelgeving, beter gebruik van helmen en veranderingen in motorspecificaties en snelheidslimieten.  Ze stelt ook voor om de term ‘grote fiets’ uit te breiden met motorfietsen met een cilinderinhoud van 249 cc en meer.  

Er moet ook een leercategorie komen voor motorrijders met een maximumsnelheid van 50 km / u, evenals wijzigingen in de afgifte van rijbewijzen, zodat deze aansluiten op de leeftijd en ervaring van de berijder. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!