Het Thaise Rode Kruis roept op tot bloeddonaties omdat Thaise ziekenhuizen bijna geen voorraden meer hebben

BANGKOK:- Het Thaise Rode Kruis roept mensen op om bloed te doneren, aangezien ziekenhuizen in het hele land operaties uitvoeren die eerder waren uitgesteld en hun bloedvoorraad bijna op is.

De Thaise nationale bloedbank van het Thaise Rode Kruis verklaarde dat het slechts 43 procent van de  bloedbestellingen kan worden geleverd.

Het zei dat sinds 1 november ziekenhuizen hun normale diensten hebben hervat en dat er nu operaties worden uitgevoerd.  Door deze toename van operaties is de vraag naar bloed toegenomen en is er niet genoeg beschikbaar voor patiënten met bloedgerelateerde ziekten of patiënten die mogelijk acuut bloedverlies hebben.

Daarom worden nu dringend gezonde mensen gevraagd om bloed te doneren.  Elke donatie die vóór 31 december wordt gedaan, wordt beloond met een “Blood Hero” T-shirt ontworpen door Smileyhound by Greyhound, zolang de voorraad strekt.

Doneren kan op verschillende locaties in het hele land, namelijk:

  • Rode Kruis-units in Bangkok: Rode Kruis Station 11 in Wiset Niyom, de Mall-winkelcentra in Ngamwongwan, Bang Khae en Bang Kapi, het Emporium-winkelcentrum in Sukhumvit en Baan Song Thai in het Bang Sue-district.
  • Ziekenhuizen in Bangkok: politie-generaal, ziekenhuizen Somdej Phra Pinklao, Ramathibodi, Bhumibol Adulyadej, Phramongkutklao en Vajira.
  • Centra voor bloeddonatie van de overheid: Lopburi, Chonburi, Ratchaburi, Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Nakhon Sawan, Phitsanulok, Chiang Mai, Nakhon Si Thammarat, Songkhla en Phuket.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!