Thaise economie zal in het tweede halfjaar verder verbeteren dankzij consumptie, toerisme, zo voorspelt de centrale bank van Thailand

BANGKOK:- De Thaise economie is in juni al behoorlijk verbeterd en het momentum zou in de tweede helft van het jaar moeten aanhouden dankzij een toename van het toerisme en de binnenlandse consumptie naarmate de pandemische beperkingen afnemen, zo verklaarde een functionaris van de centrale bank gisteren.

Hoewel de opleving van de toeristische sector een goede stimulans is voor de economie, zei khun Chayawadee Chai-Anant, senior directeur van de Bank of Thailand (BOT), dat de ambtenaren de inflatie, de COVID-19 uitbraken en de wereldeconomie in de gaten houden.

De op één na grootste economie van Zuidoost-Azië is er in het tweede kwartaal op vooruitgegaan ten opzichte van het vorige kwartaal, met een verwachte groei op jaarbasis van 3% of iets meer, zei zij.

Het officiële bruto binnenlands product over het tweede kwartaal zal op 15 augustus door het staatsplanbureau worden bekendgemaakt. In het eerste kwartaal bedroeg de jaarlijkse groei van het BBP 2,2%.

De Thaise baht en de regionale valuta’s vertonen nog steeds een verzwakkende tendens als gevolg van de sterkte van de dollar, zei zij.

Maar de baht is in juli meer gedeprecieerd dan zijn soortgenoten door de vrees dat de Chinese economie trager zou herstellen dan verwacht en dat zou Thailand treffen, zei zij.

“De geldstromen blijven zich bewegen in overeenstemming met de opvattingen van de beleggers over de economie en de financiële sector… maar ik heb nog niets gezien om me zorgen over te maken,” zei Chayawadee.

In juni is de economie verbeterd ten opzichte van de voorgaande maand. De uitvoer steeg met 11,1% ten opzichte van een jaar geleden, terwijl de invoer met 24,3% toenam, wat resulteerde in een handelsoverschot in dollar van $2,1 miljard in de maand.

Ondertussen noteerde het land in juni een tekort op de lopende rekening van $1,9 miljard, een daling ten opzichte van een tekort van $3,7 miljard in de voorgaande maand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: marketscreener

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!