Volgende week vrijdag even na 14:00 uur, wordt door het CCSA van Thailand bekend gemaakt of het mondkapje wordt afgeschaft of….niet!

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, komt volgende week vrijdag bijeen om te overwegen om de mondkapjes plicht af te schaffen en de horeca om 2 uur ’s nachts te laten sluiten, zo verklaarde het hoofd van het CCSA, Khun Supoj Malaniyom 

Hij zei dat het CCSA meer tijd nodig heeft om de situatie te evalueren en heeft het ministerie van Volksgezondheid belast met het opstellen van nieuwe regels voor gezichtsmaskers, met name het afbakenen van gebieden waar mensen kunnen gaan zonder een masker te dragen.

“Ons doel is om mensen zo snel mogelijk te helpen hun normale leven te hervatten nu Covid-19 bijna endemisch geworden is”, zei hij.  “Hetzelfde geldt voor de verlenging van de openingstijden van uitgaansgelegenheden, aangezien we de situatie onder controle vonden nadat bars, pubs, karaoke-tenten en massagesalons sinds 1 juni weer open mochten.”

Hij voegde eraan toe dat de vergadering op 17 juni ook zal overwegen om meer grenscontroleposten te heropenen.

“Hoewel de situatie in Thailand aan het verbeteren is, maakt het CCSA zich nog steeds zorgen omdat het aantal mensen dat één booster inenting nog steeds laag is.  We dringen er daarom bij degenen die geen booster hebben gekregen op aan om er zo snel mogelijk een te krijgen om het risico op ziekenhuisopname en overlijden te verminderen, “zei Supoj.

Gisteren had Thailand 138,36 miljoen doses Covid-19-vaccins toegediend, waarvan 56,81 miljoen eerste injecties voor 81,7 procent van de bevolking, 52,84 miljoen tweede injecties voor 76 procent van de bevolking en 28,69 miljoen  41,3 procent van de bevolking.

Vandaag vrijdag 10 juni 2022, registreerde Thailand 2.836 gevallen van Covid-19 en 24 doden, terwijl 3.518 patiënten waren hersteld en uit ziekenhuizen werden ontslagen.  Sinds 1 januari 2022 heeft Thailand in totaal 2.256.552 gevallen van Covid19 gezien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!