LET OP!, De roze ananas is illegaal in Thailand, smokkelaars daarvan riskeren celstraf 

BANGKOK:- Volgens het Thaise ministerie van Landbouw, wordt er momenteel een soort genetisch gemodificeerde roze ananas illegaal in Thailand verkocht, het ministerie heeft de bevolking gewaarschuwd waakzaam te zijn voor ongebruikelijk fruit en iedereen die betrokken is bij de illegale handel in roze ananas te melden.

Het Costa Ricaanse bedrijf Fresh Del Monte teelt sinds 2005 ‘Pinkglow’-ananas, die naar verluidt minder zuur is dan gewone ananas. De ‘Instagrammable’-ananas werd een hit in de VS en wint nu aan populariteit in Thailand.

Thailand heeft echter een streng GGO-vrij beleid, zodat het smokkelen van Pinkglows naar het koninkrijk een strafbaar feit is, dat kan worden bestraft met maximaal 1 jaar gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 20.000 baht.  Als de autoriteiten een Pinkglow-operatie ontdekken, kunnen ze onmiddellijk de hele boel in beslag nemen en vernietigen.

Veel mensen staan averechts tegenover genetisch gemodificeerde producten, maar de Amerikaanse Food and Drug Administration keurde de consumptie van Pinkglows in 2016 goed…

“De nieuwe ananas is genetisch gemanipuleerd om lagere niveaus van de enzymen te produceren die al in conventionele ananas zitten en die het roze pigment lycopeen omzetten in het gele pigment bèta-caroteen.  Lycopeen is het pigment dat tomaten rood maakt en watermeloenen roze, dus het wordt algemeen en veilig geconsumeerd.”

Pinkglows zijn naar verluidt zoeter en sappiger dan gewone ananas, maar zitten nog steeds boordevol dezelfde voedingsstoffen, zoals vitamine C dat goed is voor het immuunsysteem en mangaan dat botten sterker maakt.

Desalniettemin zijn de Pinkglows, producten van genetische manipulatie en zijn ze volgens de Plant Quarantine Wet B.E.  2507 illegaal in Thailand. Het ministerie van Landbouw zegt dat hun mankracht beperkt is, dus dringen ze er bij het publiek op aan om te helpen bij hun inspanningen om de illegale Pinkglow-handel te stoppen door aangifte te doen van iedereen die de verboden ananas verkoopt.

Volgens mij staat deze ananas bijzonder kleurijk om op mijn. favoriete snack…..PIZZA HAWAÏ 

 Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!