In Thailand zijn géén gevallen van apenpokken gedetecteerd zelfs niet in land’s apenkolonies

BANGKOK:- De ambtenaren van de Thaise gezondheidsdienst hebben verzekerd dat ze (nog) géén gevallen van apenpokken in Thailand hebben ontdekt, zelfs niet bij lokale dierenpopulaties.

Volgens het departement van nationale parken hebben de ambtenaren onlangs 25.000 van de 50.000 apen getest op apenpokken op verschillende landelijke locaties.  Er zijn ook willekeurige tests uitgevoerd op andere primaten en knaagdieren die uit het buitenland zijn geïmporteerd, maar de resultaten zijn tot nu toe allemaal negatief.

Bewoners die in de buurt van apenhabitats wonen, wordt niettemin geadviseerd om afstand te houden en de dieren niet te voeren, omdat ze nog steeds andere ziekten op mensen kunnen overbrengen.

Het departement werkt samen met de afdeling Veeteelt om geïmporteerde dieren te screenen op apenpokken, met name dieren die in 2021 door dierentuinen en dierenboerderijen worden binnengebracht. Exploitanten zeggen volledig mee te werken omdat ze de ernst van de situatie erkennen, en sommigen zijn zelfs van plan om de invoer van dieren uit te stellen  om te voldoen aan preventie- en inperkingsmaatregelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!