Volgende maand eerste vaccinaties op Koh Samui

~WACHTEN TOT JE EEN ONS WEEGT~
(Onmogelijk lang wachten)

KOH SAMUI:- Het eiland Koh Samui in Surat Thani zal voor het einde van de maand de eerste levering van het Covid-19-vaccin ontvangen. De inentingen zullen begin volgende maand van start gaan, waarbij mensen in de gezondheidszorg- en de toerismesector als eerste aan de beurt zijn.

De gouverneur van Surat Thani, Wichawut Jinto, zei donderdag dat het toeristen-eiland 2.500 doses van het vaccin zou krijgen, die aan 1.250 mensen zouden worden gegeven.

Het vaccin zou deze maand arriveren en de vaccinaties volgende maand beginnen.

De helft zou worden gereserveerd voor medisch personeel, en lokale ambtenaren.

Hij meldde dat mensen in de toeristenindustrie – inclusief luchthavenpersoneel, mensen die pendeldiensten leveren en quarantaine-personeel – 22% van de toegewezen doses zouden krijgen.

26% is gereserveerd voor medische vrijwilligers die werkzaam zijn in de meer afgelegen gebieden in Koh Samui en voor de lokale bevolking, en 2% voor provinciale Covid-19-inspecteurs.

De heer Wichawut zei ook dat de autoriteiten van Koh Samui hadden voorgesteld bezoekers in quarantaine te laten gaan op hun jachten, in villahotels of wellnesscentra, aangezien er vraag is naar dergelijke quarantainemogelijkheden.

Supakan Yodshun, hoofd van de Tourism Authority van Thailand (TAT) op Koh Samui, zei dat lokale bedrijven in het toerisme op Koh Samui en het nabijgelegen Koh Phangan en Koh Tao kortingen aanboden voor accommodatie, restaurants, spa’s, toeristenboten en vliegtickets van deze maand tot april.

Ze zei ook dat Indiase gezinnen geïnteresseerd waren in een bezoek aan Koh Samui met chartervluchten, voor bruiloften en spadiensten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!