DDC verwerpt suggestie dat de Chatuchak-markt in Bangkok de oorsprong van Covid-19 zou kunnen zijn

~HET IS BIJ DE WILDE BEESTEN AF~
(Het is verschrikkelijk; schandalig)

BANGKOK:- De Thaise gezondheidsautoriteiten hebben woensdag berichten verworpen uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarin gewezen wordt naar de Chatuchak-wildmarkt in Bangkok als mogelijke bron van het Covid-19-virus.

Deense media meldden dat het WHO-team dat de Chinese stad Wuhan in januari bezocht, twijfel heeft over de theorie dat het virus zijn oorsprong heeft in Wuhan en nu naar andere mogelijke bronnen kijkt, waaronder de Chatuchak-wildmarkt in Bangkok.

De Thaise gezondheidsautoriteiten hebben woensdag tijdens een persconferentie de aantijgingen weerlegd en ontkent.

Dr. Chawetsan Namwat, directeur van het ‘Department of Disease Control’ (DDC), zei dat de claim gebaseerd was op onderzoek dat aantoont dat Thaise hoefijzervleermuizen een SARS-virus dragen dat 91,5 procent van zijn genetische code deelt met het Covid-19-virus. Het vleermuisvirus is echter niet overdraagbaar op mensen, voegde hij eraan toe.

De DDC blijft mensen echter adviseren om geen wilde dieren te eten, inclusief vleermuizen, zei hij.

“Dit is slechts een academische veronderstelling, geen absolute waarheid”, zei Chawetsan naar aanleiding van de rapporten.

“We houden de dierenhandelzone in de weekendmarkt van Chatuchak voortdurend in de gaten. Zelfs als er geen duidelijk bewijs is over de oorsprong van dit virus, moeten we nog steeds waakzaam zijn en krachtige ziektepreventie-maatregelen handhaven.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Al Jazeera America
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!