Volgend jaar mogen kleine mannen in Thailand zich ook aanmelden om het vaderland te dienen

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Defensie heeft de lengte-eis voor jonge vrijwilligers voor militaire dienst in 2023, verlaagd om “kleine” mannen de kans te geven ook het vaderland te dienen, zo verklaarde de  legerwoordvoerster Khun Sirichan Ngathong 

De minimale lengte om onder de wapenen te gaan is gedaald van  159 cm tot slechts 146 cm. Ze zei dat de rekrutering van “online soldaten” deel uitmaakt van het beleid van het ministerie dat in 2021 is begonnen om de jaarlijkse militaire dienstplicht te vervangen door vrijwillige soldaten.

Sinds het beleid werd ingevoerd, hebben zich meer jonge mannen bij het Koninklijke Thaise leger, luchtmacht en strijdkrachten gemeld.

Voor volgend jaar het leger al 28.642 rekruten accepteert, dat is meer dan het huidige jaar.

Na het voltooien van twee jaar dienst, komen ze in aanmerking om te studeren aan de opleidingsschool van het leger voor onderofficieren, waarvoor ongeveer 2.000 kandidaten per jaar nodig zijn. 

Na het voltooien van de training kunnen ze een examen afleggen om te dienen in een legereenheid naar keuze, met recht op alle uitkeringen die aan reguliere soldaten worden betaald, inclusief een maandelijkse toelage vanaf 10.000 baht, gratis medische zorg, beroepsopleiding en vrije dagen op zaterdag en zondag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Apichart Jinakul 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: DailyNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!