Negen provincies in het noordoosten van Thailand hebben waarschuwingen voor overstromingen ontvangen

BANGKOK:- Negen provincies in het noordoosten het land zijn gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen van de rivieren Chi en Mun welke zich in de komende tien dagen kunnen voordoen.

Het Nationaal Agentschap voor watervoorraden, het ONWR, heeft deze morgen de waarschuwing afgegeven, daarbij verwijzend naar weersvoorspellingen van het THAIS meteorologisch instituut dat het noorden, noordoosten en oosten als gevolg van een moessontrog veel regenbuien zullen krijgen, soms met zeer zware buien.

Het ONWR waarschuwde dat in de volgende gebieden tot en met 10 september plotselinge overstromingen en rivieroverstromingen zouden kunnen optreden, en adviseerde de bewoners van de rivieren en hun stroomgebieden om kennis te nemen van de laatste weers- en waterstandgegevens.

Provincies langs de Chi-rivier:
– Chaiyaphum.
– Khon Kaen.
– Kalasin.
– Maha Sarakham.

– Yasothon.
– Roi Et.

 Provincies langs de rivier de Mun:
– Nakhon Ratchasima.
– Si Sa Keto.
– Ubon Ratchathani.

De ONWR drong er ook bij de autoriteiten op aan om de waterstanden in zes grote reservoirs die door zware regenval kunnen worden getroffen, nauwlettend in de gaten te houden en de omliggende gemeenschappen te waarschuwen als het waterpeil kritieke niveaus bereikt.  

Dit zijn:
– Mae Ngat Somboon Chon, Chiang Mai.
– Khwae Noi Bamrung Daen, Phitsanulok.
– Nam Phung, Sakon Nakhon.
– Ubol Ratana, Khon Kaen.
– Khun Dan Prakarn Chon, Nakhon Nayok.
– Naruebodindrachinta, Prachin Buri.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!