Volgend jaar is het reizen met openbaar vervoer in Bangkok mogelijk zonder ene Baht op zak

BANGKOK:- Één van de dingen expats anders ervaren dan in het land waar ze vandaan komen, is het hebben van contant geld op zak, hoewel Thailand het land is van “handje contantje” komt daar langzaam maar zeker verandering in.

Zoals in vele westerse landen is het bijna gewoon goed om uitsluitend creditcards en digitale betalingen gebruiken, iets wat binnenkort ook in Thailand gaat gebeuren, het ministerie van Transport heeft namelijk aangekondigd dat er binnenkort creditcards en betaalpassen als betaling in het openbaar vervoer in Bangkok worden geaccepteerd.

Met een verwachte startdatum van maart volgend jaar, zal het plan uiteindelijk betaling met Europay Mastercard en Visa-kaarten op bussen, treinen en elektrische boten mogelijk maken, aldus de minister van Transport Saksayam Chidchob.  

De nieuwe betaalmethode is van toepassing op al het vervoer dat wordt uitgevoerd door de Bangkok Mass Transit Authority, inclusief de Metropolitan Rapid Transit en de Thaise staatsspoorwegen binnen de stad.

De Purple Line en Blue Line van de MRT en de Red Line stadstrein van de SRT zullen als eerste creditcard- en debetkaartbetalingen accepteren.  Naast specifieke boten en stadsbussen zal de betalingsoptie met creditcard of pinpas beschikbaar zijn voor tol op snelwegen, een groot gemak voor forenzen in de stad.

De Krungthai Bank werkte samen met de Mass Rapid Transit Authority van Thailand om dit betalingssysteemproject tot leven te brengen in een poging om de transportbetalingen in de hoofdstad te moderniseren.  

Het is de bedoeling dat Bangkok binnenkort een volledig geïntegreerde betalingsinfrastructuur zal hebben met naadloze integratie die contante betaling mogelijk zal maken en het in de zak duiken om wat kleingeld tevoorschijn te halen verleden tijd zal zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: NNT News 

Eén gedachte over “Volgend jaar is het reizen met openbaar vervoer in Bangkok mogelijk zonder ene Baht op zak”

 1. Lijkt me een goed plan.
  Alleen zal je een bankrekening moeten hebben waar het geld van af gehaald wordt.

  Dat zal niet elke toerist hebben.ik heb wel een bankpas van de TMB
  Maar moet dan ook weer gekoppeld worden aan die reispas.
  Wel een goed idee.
  Maar we wachten het af
  Gr rob 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!