Bloedbad in Myanmar, eist het leven van méér dan 38 mensen

RAGOON:- De internationale hulporganisatie voor kinderen Save the Children meldt een bloedbad na een aanval van het leger in het Zuidoost-Aziatische Myanmar. Daarbij zouden zeker 38 personen om het leven zijn gekomen, onder wie vrouwen en kinderen. Soldaten hebben naar verluidt mensen uit hun auto’s gehaald, sommigen gearresteerd, anderen vermoord en hun lichamen verbrand, aldus de organisatie.

Ook in voertuigen zijn verkoolde lichamen aangetroffen, zou blijken uit beelden op sociale media. Volgens tegenstanders van de militaire junta in Myanmar gaat het om zeker 27 lijken. Volgens een getuige zijn sommige lichamen zo verbrand dat het precieze aantal niet is vast te stellen. Het regime wil alleen bevestigen dat er doden zijn gevallen toen militairen zeven „verdachte” voertuigen wilden stoppen.

Save the Children meldt verder dat ook twee medewerkers spoorloos zijn na de aanval vrijdag in de regio Kayah in het oosten van Myanmar. Ze waren voor vakantie op weg naar huis, maar raakten betrokken bij het incident en gelden sindsdien als vermist. Hun voertuig werd aangevallen en is uitgebrand. Save the Children veroordeelt de aanval als een schending van het internationaal humanitair recht.

Save the Children werkt sinds 1995 in Myanmar. Een deel van de activiteiten is na het bloedbad onderbroken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!