Vogelaars opgelet! het roofvogelseizoen begint in Prachuap Khiri Khan

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Het jaarlijkse festival voor het spotten van roofvogels begint op 22 oktober in Prachuap Khiri Khan en belooft vogelliefhebbers een unieke kans om duizenden prachtige trekvogels te observeren.

In een recente aankondiging door de khun Achawat Kongkanan, directeur van het toeristisch kantoor Prachuap , wordt het “Khao Poht Raptor Watching Festival @Chaiyarat” georganiseerd in samenwerking met het provinciale Bureau voor Toerisme en Sport, het Chaiyarat Sub -districtsgemeente en het Bang Saphan Noi-district. Het festival keert voor het tweede jaar terug, met activiteiten rond het Khao Poht-uitkijkpunt in het subdistrict Chaiyarat.

Vogelliefhebbers kunnen daar  hun hart ophalen, want er wordt verwacht dat meer dan 100.000 roofvogels, waaronder keizerarenden, steppenarenden, grote bonte adelaars, bonte kiekendiefen, shikra’s en slechtvalken, over de vlaktes zullen vliegen. 

Deze roofvogels, die ontsnappen aan koudere klimaten vanuit locaties als Siberië, China en Mongolië, migreren zuidwaarts, passeren Thailand voordat ze doorgaan naar landen als Maleisië, Indonesië en de Filippijnen.

Bezoekers kunnen een indrukwekkend uitkijkpunt verwachten vanaf de top van Khao Poht. Op deze locatie staat een standbeeld van de gerespecteerde Boeddha, Ming Muni Sree Poht Thong (Luang Por Poht Thong), en biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden op de vogels tijdens de vlucht

Ter voorbereiding op de toestroom van toeristen hebben de lokale autoriteiten voldoende parkeerplaatsen beschikbaar gesteld en initiatieven ondernomen om het gebied te verfraaien, waaronder het verbeteren van het landschap en het aanleggen van een bloementuin bovenop Khao Poht. Schattingen suggereren dat het evenement ongeveer 6.000 deelnemers zou kunnen trekken, wat meer dan 25 miljoen baht aan lokale inkomsten zou genereren.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen meer informatie over de festiviteiten vinden op de Facebook-fanpagina van de Chaiyarat-subdistrictgemeente “Here at Chaiyarat” en de TAT Prachuap Khiri Khan Office Facebook-fanpagina TATPRACHUAP.

Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!