Thaise autoriteiten begraven 4,5 miljoen kg illegaal varkensvlees in Oost-Thailand 

CHONBURI:- Het ministerie van veeteelt is samen met andere belangrijke instanties begonnen met het begraven van ruim 4,5 miljoen kilo illegaal varkensvlees, dat in beslag werd genomen in de haven van Laem Chabang onder de rook van Pattaya.

Deze gigantische taak, waarbij 161 zeecontainers met illegaal varkensvlees betrokken zijn, zal binnen acht dagen worden voltooid bij het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor diervoeding in Sa Kaeo. Bewoners uiten echter hun bezorgdheid over mogelijke gevolgen voor het milieu, waaronder vieze geuren en ondergrondse waterverontreiniging.

Op de tweede dag van de operatie werden de containers gewogen bij het centrum voordat het illegale varkensvlees werd vervoerd naar achterliggende terrein van het centrum. Het terrein beslaat ruim 10 hectare, met vier voorbereide putten, elk 9 meter breed, 4 meter diep en 150 meter lang.

Khun Boonyakris Pinprasong, directeur-generaal van het ministerie van veeteelt, bezocht de illegale varkensvleeslocatie om het goede verloop van de operatie te garanderen. Hij verzekerde dat de operatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden door deskundigen om de impact op de lokale gemeenschap tot een minimum te beperken.

Met name de zorgen over ondergrondse waterverontreiniging, die mogelijk lokale waterbronnen op ongeveer 2 kilometer afstand zou kunnen aantasten.

De ambtenaren gebruiken canvasdoeken om de bodem van de putten te bekleden en houden zowel voor als na de operatie toezicht op de kwaliteit van het ondergrondse water.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

2 gedachten aan “Thaise autoriteiten begraven 4,5 miljoen kg illegaal varkensvlees in Oost-Thailand ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!