Pattaya en alle regio’s in Thailand moeten zware regenval in de eerste twee weken van oktober verwachten

PATTAYA:- Er wordt zware regen wordt verwacht in het lagere noordoosten, de lagere centrale vlaktes, het oosten (inclusief Pattaya en Koh Larn) en het zuiden van het land.

Het weers instituut van Thailand heeft gewaarschuwd voor verwachte zware regenval en stijgende waterstanden in de eerste twee van oktober. Het Meteorologisch instituut heeft vooral de noordelijke, noordoostelijke en zuidelijke regio’s benadrukt als gebieden waar zware regenval wordt verwacht.

Er wordt tot en met zaterdag zware regenval verwacht in het lagere noordoosten, de lagere centrale vlakten, het oosten en het zuiden. Als gevolg hiervan heeft het ministerie van Rampenbeheersing en Mitigatie inwoners van elf provincies in het stroomgebied van de Chao Phraya-rivier, die in de buurt van waterlopen wonen, opgeroepen om waakzaam te zijn, aangezien het waterpeil maandag al zou kunnen stijgen.

De waarschuwing geldt voor inwoners van Ang Thong, Ayutthaya, Bangkok, Chai Nat, Lop Buri, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Sing Buri, Suphan Buri en Uthai Thani. In sommige laaggelegen gebieden van Ang Thong en Ayutthaya kan het waterpeil 1,00 tot 1,50 meter stijgen.

Het ministerie schrijft deze omstandigheden toe aan de toestroom van water uit het noorden, terwijl er gedurende de week zware regenval wordt verwacht in het noordoosten, de centrale vlakten en het zuiden. 

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!