Duizenden hotelboekingen in Thailand geannuleerd na invoering vaccinmaatregelen

PHUKET:- De voorzitter van de toeristische associatie Phuket, het PTA maakte aan het publiek bekend dat minstens 1.000 hotelboekingen zijn geannuleerd nadat Thailand had besloten dat toeristen minimaal twee doses Covid19 vaccin ingeënt moeten hebben voordat ze het koninkrijk binnenkomen.

De minister van Transport, Saksayam Chidchob, bevestigde later dat reizigers zonder vaccinatiecertificaat Thailand kunnen binnenkomen, maar dat ze willekeurig getest kunnen worden op de luchthaven.

De verwarring over de vraag of reizigers vaccinatiedoses nodig hebben om Thailand binnen te komen, duurt nog steeds voort en er lijkt aan de verwarring géén eind te komen, de vereiste maatregelen verschillen dag bij dag, en soms wel uur bij uur.

Zo maakte Khun Saksayam maakte afgelopen zaterdag bekend dat de inreismaatregelen die de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) op 6 januari heeft genomen, tussen nu en 31 januari zullen worden uitgevoerd.

De CAAT verklaarde op haar beurt dat reizigers ouder dan 18 jaar, zonder Thais staatsburgerschap, een bewijs van vaccinatiecertificaat moeten overleggen dat ze in de afgelopen zes maanden (180 dagen) twee vaccinaties of een medisch herstelcertificaat van Covid hebben gehad.

De voorzitter van het PTA, Phumkit Raktae-ngam, gaf gisteren een interview met Thairath.  Phumkit onthulde dat bedrijfseigenaren in Phuket zich zorgen maakten en het niet eens waren met de recente vaccinmaatregelen van de regering.  Ook reisbureaus waren ontzet nadat beloften waren gedaan dat er geen nieuwe Covid-maatregelen zouden worden ingevoerd.

 Een Engels reisbureau verklaarde dat Thailand de toeristenindustrie ruim van tevoren op de hoogte zou moeten stellen, omdat de meerderheid van hun klanten vakanties had geboekt zonder beperkingen en nu dreigen te worden afgewezen.

Khun Phumkit meldde dat reisbureaus uit Scandinavische landen veel van hun klanten moesten terugbetalen die reizen moesten annuleren.  Duitse reisbureaus meldden de vereniging ook dat hun klanten meer dan 1.000 hotelboekingen in Thailand hadden geannuleerd nadat de nieuwe maatregel was gelanceerd.

Ook Russische reisbureaus werden getroffen door de veranderingen.  Chartervluchten naar Thailand met verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn inmiddels geannuleerd.

Saksayam erkende de problemen en was het ermee eens dat sommige toegangsgegevens moeten worden gewijzigd omdat de CAAT niet-gevaccineerde reizigers niet kan verbieden als ze geen officiële aankondiging van het Ministerie van Volksgezondheid (MOPH) hebben gehad.

Saksayam zei BOVENDIEN dat de aankondiging van de voormalige CAAT over vaccinatietoetreding voorlopig is opgeschort.  Reizigers die geen vaccinatiecertificaat hebben, moeten bij aankomst dus mogelijk een Covid-test afleggen.

Uw nieuwsbeer verwacht de komende dagen meer aankondigingen van de MOPH.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!