Vliegveld U-Tapao gaat ondanks de weerstand van de lokale bevolking toch een tweede landingsbaan realiseren 

RAYONG:- Ondanks heftige tegenstand van lokale bewoners zal de bouw van een tweede landingsbaan op de internationale luchthaven U-Tapao Rayong-Pattaya doorgaan in overeenstemming met de plannen in het kader van het Eastern Economic Corridor (EEC)- programma.

De autoriteiten hebben laten weten dat de bouw vordert in overeenstemming met de richtlijnen van een milieu- en gezondheidseffectbeoordeling (EHIA). In deze context organiseerde de EEC van 13 tot 20 maart een bijeenkomst op het districtskantoor van Ban Chang om de voortgang van het plan voor de aanleg van de start- en landingsbaan te bespreken. Tijdens deze bijeenkomsten werden ook plannen gerapporteerd om adviseurs voor het project in te schakelen en om bewoners te compenseren die mogelijk hinder ondervinden van de verwachte geluidsoverlast op basis van de EHIA-geluidscontourkaart.

Een vertegenwoordiger van inwoners van tambon Samnak Thon in het district Ban Chang heeft tijdens de bijeenkomst een petitie ingediend. Hierin riep hij de gouverneur van Rayong en de algemeen secretaris van de EEG op om het project stop te zetten en de door de regering goedgekeurde EHIA-geluidscontourkaart te annuleren. De petitie is ook bedoeld om op te roepen tot een nieuwe kaart die meer gerechtigheid en transparantie biedt aan de getroffen inwoners.

De plv. secretaris-generaal van de EEG, Tharit Issarayangyun, die de petitie namens de secretaris-generaal ontving, bevestigde dat de inwoners een compensatie zouden krijgen. Hij benadrukte dat een eerlijk onderzoek van het project gebaseerd zal zijn op de input van experts. Niettemin worden de klachten van de bewoners onderzocht door de bestuursrechter.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: ข่าวระยองวันนี้

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!