Ontslagen agent van de afdeling speciaal onderzoek Bangkok probeert zijn vriend, de Bentley chauffeur te helpen 

Bangkok — Een ontslagen officier van de afdeling speciale onderzoeken, beter bekend als het DSI, deed zich voor als voormalig afdelingshoofd terwijl hij probeerde een invloedrijke bestuurder van een Bentley te helpen die op 8 januari een ernstig snelwegongeval veroorzaakte, aldus de directeur-generaal van DSI, Khun Triyarith Temahivong.

Deze directeur vertelde dat zijn afdeling door getuigenissen had vernomen dat de man die de Bentley-coureur probeerde te helpen de ernstige gevolgen te vermijden, eigenlijk een voormalig DSI-agent was, die vele jaren geleden de laan was uitgestuurd.

De man heeft niets te maken met een speciaal onderzoek bij de DSI en werd in 2014 uit de dienst gezet wegens afpersing, aldus Triyarith.  Er zal onverwijld aangifte worden gedaan bij de politie, zei hij.  

De ex-DSI agent verscheen op 8 januari met een vrouw en een assistent in een zwarte Mercedes-Benz op het politiebureau van Expressway 1, kort nadat de drie voertuigen met elkaar in botsing waren gekomen.  Hij beweerde een voormalige algemeen directeur van DSI te zijn en een vriend van de Bentley-chauffeur die hij van het politiebureau naar het politieziekenhuis  had gebracht voor een alcohol- / drugstest in het bloed.

De 53-jarige Bentley-coureur, Suthat Siwapiromrat, weigerde naar verluidt een blaastest af te leggen op de plaats van het ongeval, omdat hij beweerde dat hij pijn op de borst had veroorzaakt door het opblazen van de airbag.  Khun Suthat is directeur van verschillende bedrijven en een bekend politiek man.  Hij is een broer van Manoon Siwapiromrat, leider van de New Economics Party.  

De meervoudige aanrijding vond plaats rond 01.00 uur op 8 januari op de Chaloem Maha Nakhon Expressway.  De Bentley van Khun Suthat botste tegen de achterkant van een gloednieuwe Mitsubishi Pajero op de middelste baan.  Door de impact kantelde de Pajero voordat hij werd geramd door een naderende brandweerwagen.

Alle zes inzittenden van de Pajero, waaronder een 4-jarig kind, raakten gewond, evenals twee brandweerlieden.  De politie zei afgelopen vrijdag dat er na een bloedonderzoek in het politieziekenhuis verdovende middelen in het lichaam van Khun Suthat waren aangetroffen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!