Vliegmaatschappij Thai AirAsia schort zijn vluchten op, verlaagt salarissen terwijl het vet rode cijfers in de boekhouding schrijft

BANGKOK:- Terwijl de luchtvaartmaatschappijen van Thailand blijven worstelen met de financiële gevolgen van Covid-19, heeft Thai AirAsia per vandaag alle vluchten voor deze maand opgeschort.  De vervoerder verlaagt ook de salarissen van het personeel of stelt gedeeltelijke of volledige betaling uit tot september.  

Volgens een rapport van Bangkok Post verslechteren de financiële problemen van de luchtvaartmaatschappij, aangezien het lage aantal passagiers geen tekenen van verbetering vertoont en de cashflow een enorme deuk heeft opgelopen.

Na de beperkingen op binnenlandse reizen die vorige maand zijn ingevoerd, houdt de  TAA zijn vloot aan de grond en zegt dat vluchten heeft opgeschort nadat het geen lening heeft gekregen.  Zoals het geval is met alle binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, heeft TAA te maken met verslechterende liquiditeitsproblemen, wat een impact heeft op de salarissen van het personeel.

De Bangkok Post meldt dat TAA de betaling van sommige salarissen geheel of gedeeltelijk heeft moeten uitstellen.  Het is duidelijk dat de salarissen van het management vanaf juli pas in september worden betaald, terwijl medewerkers op operationeel niveau deze maand slechts 50% van hun salaris in juli ontvangen, en hopen dat ze rest in september mogen ontvangen. Daarnaast krijgen de inactieve werknemers krijgen in september slechts 25% van hun salaris.  

De luchtvaartmaatschappij rekent erop dat de huidige crisis volgende maand zal afnemen en hoopt een lening te krijgen waarmee de vluchten kunnen worden hervat.

Ondertussen heeft het Internationaal verbond van luchtvervoerders in ander luchtvaartnieuws kritiek geuit op de hoge kosten van Covid19 PCR testen en noemde het een belemmering om te reizen.  IATA dringt er bij de regering ook op aan om flexibeler te zijn in het toestaan ​​van het gebruik van goedkopere antigeentesten.  Uit een recent IATA-onderzoek blijkt dat 86% van de deelnemers graag getest wordt.  70% is echter van mening dat de hoge kosten een belemmering vormen voor reizen en 78% vindt dat de overheid de kosten van verplichte tests moet dekken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!