Heropening Pattaya zal waarschijnlijk worden uitgesteld, terwijl de stadsbevolking totaal géén koopkracht meer heeft

PATTAYA:- Deze kustplaats is van plan zijn heropeningsplan aan te passen, aangezien Thailand mogelijk pas in het vierde kwartaal in staat zal zijn het hoge aantal infecties onder controle te krijgen en mogelijk méér vaccinaties dan nu kan verstrekken.

Khun Thanet Supornsahasrungsi, waarnemend voorzitter van het provinciale toeristenraad Chonburi, zei dat toeristenorganisaties erkenden dat het plan om in september twee districten te heropenen voor internationale toeristen vertraging kan oplopen doordat het land worstelt met een ernstig vaccintekort tijdens deze derde golf, welke de heropening aan het beïnvloeden is.

“We kunnen misschien niet openen zoals gepland als de provincie geen groepsimmuniteit voor de deadline kan opbouwen. Zelfs als we zouden heropenen, zouden geen toeristen ons bezoeken als er een wijdverbreide pandemie of een toeristen sentiment slecht is”, zei de heer Thanet.

Onderwijl hoopt één handje vol exploitanten in Pattaya toch nog het komende hoogseizoen 30% van de inkomsten te verdienen die in 2019 zijn behaald om het bedrijfsleven te ondersteunen, aangezien de langdurige uitbraak en afsluiting het toerisme in de stad teistert.

In 2019 ontving Chonburi een bedrag van 276 miljard baht aan toeristische inkomsten afkomstig van 18,6 miljoen bezoekers.  Met de pandemie vorig jaar kelderde het inkomen tot 66 miljard baht terwijl het aantal toeristen daalde tot 6,97 miljoen.

De waarnemend voorzitter vertelde dat zelfs nu Phuket volledig is heropend voor gevaccineerde buitenlanders, strenge preventieve maatregelen en een zachte vraag in de vroege stadia ertoe leiden dat veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden gesloten blijven, wat reizigers ontmoedigt om een ​vakantie naar Thailand te boeken.

Khun Thanet zei dat de situatie in Pattaya vergelijkbaar is met die op de Andaman-eilanden, vooral met lokale toeristen die worden beperkt door de lockdown-bevel.

“Sommigen mensen zeggen het binnenlands toerisme naar gebieden zoals Pattaya zullen profiteren van de binnenlandse markt zodra lokale toeristen mogen reizen. Maar mensen maken voorlopig geen binnenlandse tripjes omdat ze een zwakkere koopkracht hebben”, zei hij.  “Dit is het meest kritieke probleem voor onze economie.”

Wat betreft buitenlandse reisregels, Thailand zal naar de rode lijst van het VK gedegradeerd worden, Khun Chiravadee Khunsub, directeur van de Tourism Authority of Thailand’s kantoor in Londen, zei dat de Britse regering haar landenlijst op 4 of 5 augustus zal herzien, waarbij Thailand waarschijnlijk aan de rode lijst zal worden toegevoegd nadat de Filippijnen van roze naar rood zijn verplaatst.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!