Thailand verlengt strikte lockdown door verspreiding deltavariant

THAILAND:- Ondanks strenge coronamaatregelen slaagt Thailand er niet in om de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus onder controle te krijgen. Daarom verlengen de Thaise autoriteiten de lockdown in de hoofdstad Bangkok en tientallen provincies met twee weken.

De inwoners van de zogenaamde donkerrode zones mogen zich niet verplaatsen naar andere delen van het land. Tussen 21 uur en 4 uur geldt er een strenge avondklok. Winkelcentra, massagesalons en restaurants zijn er gesloten. Midden augustus bepaalt de regering of de coronamaatregelen versoepeld dan wel verlengd worden tot 31 augustus, zegt Apisamai Srirangson, woordvoerder van het door de staat beheerde Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

De stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen in Bangkok neemt evenwel langzaam af. De grootste stad van het land is goed voor bijna 40 procent van alle nieuwe coronabesmettingen in Thailand. Het voorbije jaar gold Thailand als voorbeeldland in de strijd tegen de coronapandemie, maar sinds april wordt het land geconfronteerd met de zwaarste coronagolf tot nu toe. In totaal werden al 615.000 coronagevallen geregistreerd. Bijna 5.000 mensen zijn gestorven aan de gevolgen van Covid-19.

Sinds de regering de grenzen in maart 2020 sloot, zit de belangrijke toeristische sector aan de grond. Sedert enkele weken stellen de autoriteiten enkele populaire regio’s weer open voor toeristen, onder meer het grootste eiland Phuket. Sinds begin juli zijn daar alweer 13.200 toeristen gearriveerd. Onder hen zijn 30 coronagevallen geregistreerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: EPA
Content: Redactie 
Bron: demorgen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!