Vliegende stoel redt het leven van piloot, terwijl zijn F-16A straaljager in Chaiyaphum neerstort

CHAIYAPHUM:- Een F-16A straaljager van de Koninklijke Thaise Luchtmacht is gistermiddag in de provincie Chaiyaphum neergestort, de piloot kon zich tijdig redden door de schietstoel te gebruiken.

Luchtmachtwoordvoerder Prapas Sonjaidee zei dat het ongeval om 13.40 uur plaatsvond in het Chaturas-district van de provincie Chaiyaphum.

Khun Prapas zei dat het F-16A-vliegtuig, met nummer 10331, behoorde tot de 103e vloot van de Air Wing 1. Het was het eerste vliegtuig van de Flying Unit 2 van de vloot.

Prapas zei dat de straaljager tijdens de training een storing kreeg.  De piloot wist te ontsnappen en landde veilig aan een parachute.

Hij vertelde dat een onderzoekscommissie voor luchtvaartongevallen van de RTAF de crashlocatie zou bezoeken om de oorzaak van de crash te onderzoeken.

Prapas betuigde de dank van de RTAF aan de lokale bevolking en reddingsvrijwilligers die de piloot kwamen helpen, maar hij drong er bij het publiek op aan om weg te blijven van de plaats van het ongeluk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thairath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!