Thaise minister van toerisme zoekt een manier om 7.000 gestrande Russische, Oekraïense toeristen te helpen

BANGKOK:- De minister van Toerisme en Sport, khun Pipat Ratchakitprakan, zei gisteren tijdens de kabinetsvergadering dat hij maatregelen zal zoeken om ongeveer 7.000 toeristen uit Rusland en Oekraïne te helpen die in Thailand zijn gestrand nadat de oorlog tussen hun twee landen was uitgebroken.

Russische creditcards zijn geblokkeerd door Visa en Mastercard als onderdeel van internationale sancties voor de invasie van Moskou, terwijl vluchten naar Oekraïne zijn opgeschort terwijl de oorlog voortduurt.

Khun Pipat zei dat hij ook het ministerie van Buitenlandse Zaken zou raadplegen om erachter te komen wat de Thaise regering zou kunnen doen om de gestrande toeristen te helpen totdat de situatie in hun land verbetert.

Hij voegde eraan toe dat zijn ministerie hotels zou vragen of de toeristen het betalen van hun rekeningen kunnen uitstellen.

“Als de toeristen de betalingen aan hun hotels niet kunnen uitstellen, moeten we misschien onderdak vinden voor deze toeristen om te blijven totdat het conflict tussen Rusland en Oekraïne is beëindigd”, aldus Khun Pipat.

Hij zei dat zijn ministerie een onderzoek zal uitvoeren om erachter te komen hoeveel toeristen zijn gestrand, zodat een budget voor hun zorg kan worden geschat.

“Voor zover ik weet, verblijven de meeste toeristen uit Rusland en Oekraïne in Chonburi’s Pattaya, Surat Thani’s Koh Samui, Phuket en Krabi,” zei Pipat.

“We zullen ook onderzoeken hoeveel er in Bangkok zijn gestrand.  We moeten hun aantallen kennen voordat we maatregelen kunnen plannen om hen te helpen en hoeveel budget we nodig hebben.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!