Minister Don van het Thaise ministerie van buitenlandse zaken hoopt op een onderhandelde oplossing voor het conflict tussen Rusland en Oekraïne

BANGKOK:- De Minister van Buitenlandse Zaken, Khun Don Pramudwinai zei gistermiddag te hopen op één stopzetting van de vijandelijkheden tussen Rusland en Oekraïne, maar waarschuwde dat een doorbraak voor vrede niet gemakkelijk zal zijn.

Hij zei dat elke partij wil dat de situatie weer normaal wordt, eraan toevoegend dat verbonden partijen momenteel onderhandelen om het conflict op te lossen.

“Hoewel het niet gemakkelijk is, moet het gebeuren om de situatie zo snel mogelijk weer normaal te maken, anders zou het een impact hebben op de veiligheid, de economie en het leven van de burgers”, zei hij.

Hij zei dat het kabinet de situatie nauwlettend in de gaten houdt om de komende gevolgen het hoofd te bieden, terwijl hij herhaalde dat niemand wil dat het conflict zal voortzetten.

Hij zei dat de deelname van Thailand aan de ASEAN-VS-bijeenkomst de betrekkingen tussen Thailand en Rusland niet zou beïnvloeden, aangezien eind vorig jaar was besloten tot het houden van de bijeenkomst, voordat het conflict tussen Rusland en Oekraïne uitbrak.

Hij bevestigde ook dat de Thaise regering haar best zou doen om te zorgen voor Russen en Oekraïners die in Thailand zijn gestrand, vooral degenen die problemen ondervinden bij het gebruik van internationale geldovermakingsdiensten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!