Vissersboot in beslag genomen IVM illegale visserij in de baai van Phang Nga

~MET IEMAND TE DIEP IN ZEE GAAN~
(Iemand te veel vertrouwen)

PHUKET: Drie vissers zijn gearresteerd en hun boot is in beslag genomen vanwege illegale visserij in de baai van Phang Nga, nadat ze op maandag (8 februari) waren betrapt in een verboden visgebied, met 180 kg vangst aan boord, ten oosten van Phuket.

Banluesak Pakdeenark van de ‘Department of Fisheries, Marine Fisheries Suppression and Protection Division’, meldde dat hij en vijf andere officieren op patrouille de boot ongeveer 1,4 km ten westen van Koh Ngan hadden gevonden, een klein eiland waar zich velen scholen vis bevinden, op slechts zeven kilometer ten oosten van Koh Yao Yai.

“Aan boord van de boot ‘Denprakarn’ bevonden zich drie mensen” zei meneer Banluesak.

De boot werd in beslag genomen vanwege illegale visserij mede als de visuitrusting en ongeveer 180 kg vis.

De drie mannen werden naar het politiebureau van Koh Yao gebracht, waar ze dienovereenkomstig werden aangeklaagd, meldde de heer Banluesak.

Een van de drie mannen op de boot werd aangeklaagd voor het overtreden van artikel 71 van de Fisheries Act 2015, waarvoor een boete van B100.000-B200.000 staat, of een boete van vijf keer de waarde van de gevangen zeedieren, zei hij.

De twee andere mannen werden ervan beschuldigd een overtreder te steunen en werden beschuldigd van overtreding van artikel 166 van de Visserijwet, waarvoor dezelfde straffen gelden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Phuket News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Phuket News

Wat is uw mening over: “Vissersboot in beslag genomen IVM illegale visserij in de baai van Phang Nga“?

Geef via onderstaande link uw mening of een like op ons bericht:

https://www.facebook.com/groups/Ollekebollekeinthailand/permalink/1857581777730514/