In het winkelcentrum CentralPlaza van Korat ligt een enorme draak tijdens het Chinees nieuwjaar te wachten op de os

~IETS MET EEN KORRELTJE ZOUT NEMEN~
(Iets niet al te letterlijk nemen)

NAKHON RATCHASIMA:- Het personeel van winkelcentrum CentralPlaza kreeg hulp van buitenstaanders en hebben samen een levensgrote draak van 16000 kilo zeezout gemaakt om het Jaar van de Os te verwelkomen.

De vier meter hoge en 35 meter lange draak, die woensdag werd onthuld als onderdeel van het evenement “Central Korat the Great Chinese New Year 2021”,  het vervaardigen van dit kunstwerk heeft 27 volle dagen gekost.

In de Feng Shui filosofie wordt aangenomen dat zout pech afstoot,  terwijl wetenschappelijk wordt gezegd dat zout bepaalde soorten bacteriën doodt en vocht absorbeert.

Als onderdeel van de Chinese nieuwjaarsvieringen heeft het winkelcentrum de traditionele draken- en tijgerdans georganiseerd en zal een 100 jaar oud houten beeld van de godin van de barmhartigheid tentoongesteld worden.  Het is ook bezig met het opzetten van een zoutspa-workshop en een voedselbeurs.  De festiviteiten duren tot en met zondag, de laatste dag van Chinees Nieuwjaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!