Vissers in Oost-Thailand grijpen hun gouden kans als een school bidsprinkhaan-garnalen zich laat zien

BANG SAEN:- Een opmerkelijk schouwspel deed zich dinsdag voor toen een zwerm roodstaart-bidsprinkhaan-garnalen zich op het zeeoppervlak nabij Bang Saen Beach in Chonburi liet zien, wat lokale vissers een lucratieve kans bood.

Het fenomeen ging viraal op sociale media toen Khun Suwanan Saehueng, de dochter van een visser in de provincie, een videoclip op haar Facebook-pagina plaatste.

In de clip is een visser te zien die het moment aangrijpt en vakkundig de bidsprinkhaan-garnalen langs de kustlijn vist. In haar post nodigde Suwanan andere vissers uit om te profiteren van deze unieke kans om hun inkomen te vergroten.

Suwanan legde de zeldzaamheid van deze waarneming uit en merkte op dat bidsprinkhaan-garnalen doorgaans in de diepten van de zee leven, verborgen in gaten. De stijgende zeetemperaturen hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat ze naar de oppervlakte zijn gekomen.

Ondertussen zei de 35-jarige Khun Pornwilai Sakhonrat, inwoner van Chonburi, dat ze in haar leven nog nooit zo’n fenomeen heeft meegemaakt. Bidsprinkhanengarnalen, zei ze, kunnen per stuk 2 baht opbrengen en zijn gewild vanwege hun kuit, om te gebruiken als visaas of als een verrukkelijke snack gebakken in beslag.

In navolging van Pornwilai’s gevoelens zei de lokale visser Khun Sang Chusri, dat ook hij dit fenomeen nog nooit eerder had gezien. Hij zei dat deze garnalen zo zeldzaam zijn dat er niet meer dan tien tegelijk in een visnet kunnen worden gevangen.

“Dit is de eerste keer dat roodstaartbidsprinkhanengarnalen zijn opgedoken in de buurt van Bang Saen Beach”, zei hij.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!