Hotelbrand in Pattaya gistermorgen vroeg geblust, één kamer beschadigd, geen gewonden

PATTAYA:- Gistermorgen in alle vroegte brak er brand uit in een logeerkamer van een hotel in Pattaya, waarbij grote schade werd aangericht. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident. De brandweer ontving rond 06.06 uur een melding van de brand in het SP Boutique Hotel aan Soi Sukhumvit 51. Zes brandweerwagens en reddingswerkers werden onmiddellijk ter plaatse gestuurd.

Zodra ze aankwamen, merkten de brandweerlieden dat er rook ontstond in het vijf verdiepingen tellende gebouw. De brand woedde in een hotelkamer op de derde verdieping. Bewoners werden snel geëvacueerd, terwijl zes brandweerwagens de brand bluste en snel onder controle kregen.

Voordat de brandweer arriveerde, probeerden bewoners en hotelverzorgers tevergeefs de brand met brandblussers te bestrijden. Gezien de snelle verspreiding van de vlammen hadden ze geen andere keuze dan het gebouw te verlaten en om hulp te roepen.

Een gast die in de betreffende kamer verbleef, meldde dat hij werd gewekt door flikkerende lichten in de badkamer. Vervolgens hoorde hij geluiden die op een elektrische kortsluiting duidden en rook hij een brandlucht. 

Nadat hij de hotelconciërge had geïnformeerd en een technicus had gebeld, keerde hij terug naar zijn kamer en ontdekte dat de brand al in volle gang was. Ondanks het gebruik van brandblussers door het personeel bleef de brandweer onvermijdelijk.

De veroorzaakte schade wordt geschat op ruim 500.000 baht.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!