Vijf verlaten vissersboten in vuur en vlam

~ZIJN SCHEPEN ACHTER ZICH VERBRANDEN~
(Zodanig doorgaan met iets dat je niet meer terug kan)

PHUKET: Vijf commerciële vissersboten onder Chinese vlag die meer dan 10 jaar geleden zijn achter gelaten in Phuket vlogen gisteren (18 maart) in brand terwijl ze afgemeerd waren voor de Laem Nga Kaap in Rassada, ten noorden van Phuket Town.

Rassada-brandweerlieden werden om ongeveer 10 uur ‘s-ochtends ter plaatse geroepen.

De boten die door de brand zijn beschadigd, zijn de Yue Xia Yu 90023, en vier boten genaamd Zhanyuan Yu met de achtervoegsels 829, 814, 815 en 811,

Twee van de boten waren voor ongeveer 50% verwoest, terwijl de andere drie slechts voor 20% werden beschadigd, meldden officieren.

De brandende schepen hebben geen olie gelekt in zee.

Nachaphong Pranit, directeur van het Phang Nga Marine Department, die momenteel ook fungeert als waarnemend directeur van het Phuket Marine Department, legde uit dat de vijf boten meer dan 10 jaar geleden in het vissershavengebied zijn achtergelaten.

Het Marine Department heeft een formele klacht ingediend tegen de eigenaren van de boten wegens het illegaal binnenvaren van Thaise wateren, zei Dhr. Nachaphong.

Ondanks het ondervragen van relevante instanties zoals douane, immigratie en havencontroleautoriteiten, is de politie van Phuket City er echter niet in geslaagd de eigenaren van de boten op te sporen, voegde hij eraan toe.

“Geen van hen heeft informatie over de schepen, maar het Phuket Customs House heeft ons laten weten dat ze een rapport hebben gevonden over het Zhanyuan Yu 814-schip dat bevestigde dat het een in China geregistreerd schip is”, zei hij.

“Als de politie erachter komt wie de eigenaar van de schepen is, kunnen ze doorgaan met hun onderzoek”, aldus Dhr. Nachaphong.

“Gezien de situatie dient de Marine Department een aanvraag in voor budget om de schepen te laten vernietigen”, concludeerde hij.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Phuket News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!