Steeds meer inwoners ontvluchten na aanhoudend geweld de grootste stad van Myanmar 

~DIE WIND ZAAIT, ZAL STORM OOGSTEN~
(Wie kwaad doet, zal er uiteindelijk zelf de gevolgen van dragen)

YANGON:-Steeds meer inwoners ontvluchten Yangon, de grootste stad van Myanmar, vanwege het aanhoudende geweld daar. Lokale media berichten dat mensen vertrekken naar het platteland. Dat leidde vrijdag tot files op een van de belangrijkste hoofdroutes in de economische hoofdstad. Buurland Thailand zegt al voorbereidingen te treffen voor de komst van vluchtelingen.

Sinds de militaire staatsgreep van 1 februari, waarbij Aung San Suu Kyi ten val werd gebracht, zijn in het hele land meer dan 220 burgers gedood. De tol zou nog sterk kunnen oplopen, aangezien honderden mensen die de afgelopen weken zijn gearresteerd, in het geheim vast worden gehouden en worden vermist.

Dat leidde tot een exodus in Yangon, een stad met zo’n 5 miljoen inwoners. Inwoners zeggen zich niet meer veilig te voelen na het aanhoudende geweld van de autoriteiten tegen burgers die zich verzetten tegen de staatsgreep. Op sociale media moedigden veel mensen anderen aan om te vertrekken omdat “de situatie in de stad beangstigend is”, maar sommigen smeekten hen om te blijven uit “solidariteit”.

Aan de andere kant van de grens bereiden de Thaise autoriteiten zich voor op een toevloed van vluchtelingen. “We kunnen 30.000 tot 50.000 mensen opvangen”, stelt de gouverneur van de provincie Tak, Pongrat Piromrat. Langs de 1.800 kilometer lange grens tussen de twee landen leven momenteel al ongeveer 90.000 Myanmarezen die zijn gevlucht voor de burgeroorlog die al jarenlang aansleept.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: Nieuwsblad.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!