Vijf oplossingen in overweging genomen om de geluidsoverlast door de Red Line in Bangkok aan te pakken

BANGKOK:- Het Department of Rail Transport (DRT) heeft vijf oplossingen aangeboden om de geluidsoverlast van elektrische treinen en voorstedelijke treinen in Bangkok en omgeving aan te pakken na klachten van het publiek over de Red Line van Bang Sue naar Taling Chan.

Het ministerie van Spoorvervoer verduidelijkte dat de bouw van elektrische treinen en voorstedelijke treinen in Bangkok en omgeving was ontworpen en geanalyseerd op milieueffecten.

Er was een milieueffectrapportage in overeenstemming met sectie 46 van de Enhancement and Conservation of National Environmental Quality Act BE 2535 opgesteld  en de wijzigingen voor geluid en trillingen zouden in overeenstemming met de norm zijn, zo verduidelijkte het departement.

Het departement zei dat de klachten hadden onderzocht en vastgesteld dat er geen klachten waren over het spoorwegnet in het gebied waar de Mass Rapid Transit Authority of Thailand verantwoordelijk voor was, op de blauwe lijn en de paarse lijn.  Er waren echter alle enkele klachten over de Green aline en de Red Lijn.

De Spoorwegautoriteit heeft inmiddels gesprekken gevoerd met de SRT en is tot de volgende conclusies gekomen:

1. De SRT heeft de praktijk van het treinverkeer aangepast van de oorspronkelijke 4.00 uur voor proefritten tot uiterlijk middernacht.
2. SRT heeft er bij treinbestuurders op aangedrongen de treinhoorn alleen te gebruiken als dat nodig is.
3. SRT overweegt de installatie van geluiddichte muren in de gemeenschap nabij de spoorgrens om de geluidsbelasting voor de mensen te verminderen.
4. SRT overweegt de tussendoorgang af te sluiten/een slagboom te plaatsen om te voorkomen dat indringers het verkeersgebied betreden, hetgeen een risico vormt en leidt tot het gebruik van treinhoorns.
5. DRT en SRT voeren inspecties en onderhoud uit aan wegen in goede staat om het geluidseffect te verminderen, vooral rond bochten.

Khun Srisuwan Janya, voorzitter van de Vereniging tegen de opwarming van de aarde, had op 20 augustus een petitie ingediend bij het kantoor van de auditeur-generaal naar aanleiding van klachten van mensen die last hadden van geluids- en trillingsproblemen van verschillende elektrische treinlijnen, met name de Red Line treinen.

Hij verklaarde dat er verschillende klachten waren ingediend bij de relevante autoriteiten, maar dat er geen actie was ondernomen om het probleem op te lossen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!