Het heropeningsplan van Pattaya pet 1 september zal waarschijnlijk niet gebeuren

THAILAND:- Chiang Mai, dat meldde onlangs dat ze, vanwege de Covid19 situatie en de trage vaccinatie, hun geplande heropening van september op zijn vroegst tot oktober zal uitstellen, net zoals veel toeristische gebieden die plannen in de kast hadden staan om de internationale toeristen terug te verwelkomen, is nu teniet gedaan door de intensiteit van  de pandemie in Thailand.  De kustplaats Pattaya heet nu ook erkend dat hun plan voor heropening op 1 september waarschijnlijk niet zal plaatsvinden.

Volgens de voorzitter van de Vereniging voor bedrijfsleven en toerisme Pattaya is de kans klein dat de kustplaats op 1 september klaar zou zijn om internationale reizigers welkom te heten.

De lokale overheid had er alles aan gedaan om het zgn, Neo Pattaya-programma in augustus te lanceren, of uiterlijk begin september, zoals de federale regering eerder had aanbevolen.

Maar, net als Chiang Mai, hing het heropeningsplan voor Pattaya af van het feit dat ten minste 70% van de mensen die in de provincie wonen vóór de heropeningsdatum volledig tegen Covid19 moeten zijn ingeënt.  Nu met vertragingen en knelpunten bij de uitrol van het vaccin in Thailand, zou het onmogelijk zijn om dat doel in de komende week te halen.

De voorzitter van de Vereniging voor bedrijfsleven en toerisme Pattaya zei dat er nieuwe plannen moeten worden gemaakt om Pattaya te heropenen, en dat ze de commandostructuur moeten doorlopen voordat deze wordt goedgekeurd.  Een nieuwe tijdlijn zou eerst worden ingediend bij de PTBA, die deze vervolgens zou doorgeven aan zowel de TAT als voor hé administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, voor de definitieve goedkeuring.

Pattaya loopt gruwelijk achter met zijn vaccinaties, zoals het grootste deel van Thailand, en heeft ook een toename gezien van Covid19 infecties.  De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunploem, meldt dat ze de afgelopen 12 dagen meer inspanningen hebben geleverd om zaken op te sporen en 5.196 mensen hebben getest, 192 van de geteste personen bleken met Covid19 virus besmet te zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Hadi Mazumder/Unsplash
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: National News Bureau of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!