Douane Thailand nam 135 ton bevroren varkensvlees en kip in Samut Sakhon in beslag

SAMUT SAKHON:- Ambtenaren van de Thaise douane- en veeontwikkelingsafdeling en politieagenten van de consumentenbescherming hebben vandaag ongeveer 100 ton bevroren varkensvlees in beslag genomen. Het varkensvlees zou een waarde van ongeveer 35 miljoen baht vertegenwoordigen, de inval vond plaats in een koelhuis in het hoofddistrict in de provincie Samut Sakhon, de tonnen bevroren kippendijen vertegenwoordigde ter waarde van nog eens 700.000 baht.

De directeur van de douane afdeling, Khun Patchara Anuntasilpa zei dat de drumsticks van varkensvlees en kip uit Italië, Spanje en Brazilië via een buurland Thailand waren binnengesmokkeld.

Sinds juli is in totaal 148 ton bevroren vlees ter waarde van ongeveer 30 miljoen baht in beslag genomen.

Hij zei dat ambtenaren hun optreden tegen gesmokkeld vlees hebben opgevoerd om de mogelijke verspreiding van Afrikaanse varkenspest (AVP) te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!