Vijf mensen, waaronder hoofdcommissaris van politie in Thailand aangeklaagd voor oplichten van een aangehouden Britse man

BANGKOK:- Volgens de politie zijn er vijf mensen aangeklaagd voor het afpersen van een Britse man, waarbij hij 6 miljoen baht voor zijn vrijlating moest betalen. Onder de verdachten was kolonel Ramet Kaewsungnoen, een inspecteur van de politie van Mae Hong Son.  Hij gebruikte ook zijn vermeende connectie met luitenant-generaal Surachate Hakpan, de assistent-chef van de nationale politie.  De naam van de Britse man is vooralsnog door de politie achtergehouden.

Luitenant-generaal Surachate vertelde aan de verzamelde pers dat een vrouw genaamd, khun Thirawan Khiewngam zei dat een borgtochtverzoek voor haar Britse vriend was afgewezen.  Interpol had LG Surachate een ​​dringende mail gestuurd en hij werd vastgehouden door het immigratiebureau in Bangkok.

Khun Thirawan zocht vervolgens hulp bij Thananwat Thanthanpan nadat het verzoek om borgtocht was afgewezen.  Khun Thananwat vertelde haar dat hij een man kende, Witthaya Somsrisomsakul genaamd, die een voormalig klasgenoot van LT Surachate in de Royal Police Cadet Academy was geweest.

Thananwat zei dat hij geloofde dat de connectie van kolonel Ramet met luitenant-generaal Surachate voldoende zou zijn om de immigratiebeambten over te halen de Brit vrij te laten.  De vrouw kreeg echter te horen dat er 6 miljoen baht moet worden betaald om haar vriend zijn vrijheid terug te geven, zo ze LT. Surachate.

Khun Thirawan kreeg de opdracht om 6 miljoen baht naar een aantal verschillende bankrekeningen over te maken? Nadat het geld was overgemaakt, gaf Khun Witthaya niet méér thuis en was hij niet bereikbaar op zijn telefoon.

Khun  Thirawan besloot toen een politieklacht in te dienen tegen de groep bij de Pak Klongsan-politie.

De 6 miljoen baht bleek te zijn overgemaakt naar bankrekeningen van derden voordat het geld uiteindelijk werd overgemaakt naar de verschillende bankrekeningen

De politie van Pak Klongsan heeft bewijs verzameld en heeft kolonel Ramet, de heer Witthaya, 67, en drie anderen – Apirak Thiengtham, 43, Natnaree Boonma, 35, en Thipsuda Insongjai, 26 – gedagvaard om de beschuldigingen tegen hen te erkennen.  Aanvankelijk werden ze beschuldigd van samenzwering om fraude te plegen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Police TV
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

2 gedachten aan “Vijf mensen, waaronder hoofdcommissaris van politie in Thailand aangeklaagd voor oplichten van een aangehouden Britse man”

  1. Zo blijkt maar weer dat de Thaise politie nog steeds corrupt is.
    Zo komen ze nooit van dat imago af.

    Steeds maar weer komen dit soort verhalen naar boven.
    Erg triest om dit te horen.
    En het zal wel zo blijven ook!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!